Základní Škoda Octavia už stojí téměř půl milionu. Láká ale i na levnou verzi Tour

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 7. 2019 6:02
Škoda upravila ceníky pro modelový rok 2020. Ten s sebou přináší hned dvě novinky - malé SUV Kamiq a omlazený Superb. Kromě toho by se do konce roku měly objevit i první elektrifikované modely Citigoe iV a plug-in hybridní Superb. Není to však jen o novinkách, řadou změn prošly i stávající modely v čele s Octavií. Ta sice v základní verzi zdražila na necelých 451 tisíc korun, přináší ale i výbavu navíc. Kromě toho se do nabídky bestselleru dostaly i dvě nové akční verze. Změny si projděte v galerii.
Foto: Škoda Auto

Změny u Octavie

Octavia opět podražila. Už loni se český bestseller dočkal zvýšení ceny a další přichází i letos, kdy liftback nebo kombi vstupují do svého (pravděpodobně) posledního roku života. Brzy by je totiž měla nahradit zcela nová generace prodejní jedničky.

Pohled do aktualizovaného ceníku napoví, že liftback s motorem silnějším než 110 kW (tedy 1.5 TSI, 2.0 TSI a 2.0 TDI) dostal plošně několik designových vylepšení. Konkrétně jde o zrcátka, lišty okolo oken, mřížku chladiče a spoiler na víku zavazadlového prostoru v černé barvě. Verze s litrovým tříválcem TSI pak standardně získají přípravu pro tažné zařízení.

Základní provedení Active je nově dražší o 10 až 15 tisíc korun. Vyšší cenu ale vyvažuje bohatší výbava. Oproti stavu platnému ještě pár týdnů zpátky má vstupní Octavia navíc elektrická zadní okna, Bluetooth, kožený volant, automatická světla a dešťový senzor. Provedení s turbodieselem 1.6 TDI přidává navíc ještě standardní 16palcová litá kola, benzinové motorizace mají stejně velké ocelové ráfky s okrasnými kryty.

Nejlevnější liftback s litrovým tříválcem TSI tak po zdražení stojí minimálně 450 900 korun (před ním to bylo 437 900 korun). Kombi se stejným motorem přijde na 482 900 korun (dříve 472 900 korun). Mimo jiné právě kombi nabízí už v kombinaci se základní výbavou také provedení G-Tec, které spaluje CNG.

 

Právě se děje

Další zprávy