Škoda v Rusku svolává přes 43 000 vozů na servis sedmistupňových převodovek DSG

ČTK ČTK
13. 3. 2017 17:05
Ruský importér automobilů Škoda poslal pozvánku 43 151 majitelům modelů Rapid, Octavia, Yeti a Fabia na servisní prohlídku sedmistupňové automatické převodovky DSG. V Moskvě to dnes oznámila ruská federální agentura Gosstandard. Problémem může být chybně pracující řídící program, který by mohl způsobit překročení přípustného tlaku v hydraulickém akumulátoru. Svolávací akce se týká modelů Octavia, Superb, Fabia, Yeti a Rapid vyrobených v letech 2012 až 2016. Převodovky DSG se pro vozy koncernu Volkswagen vyrábějí v německém Kasselu, Číně a také ve Vrchlabí, kde se jich denně vyrobí okolo dvou tisíc kusů.
Volič dvouspojkové samočinné převodovky DSG ve voze Škoda Octavia
Volič dvouspojkové samočinné převodovky DSG ve voze Škoda Octavia | Foto: Aktuálně.cz, Škoda Auto

Škoda Auto vloni zvýšila prodej na ruském trhu o 0,7 procenta na 55 400 vozů. Celkový prodej automobilů v Rusku přitom loni podle údajů podnikatelského sdružení AEB klesl o 11 procent na 1,42 milionu vozů.

Ruský automobilový trh se stal obětí slábnoucí ruské ekonomiky, na kterou dolehly nízké ceny ropy a západní sankce uvalené na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi. Tempo propadu prodeje loni ale výrazně zpomalilo z předloňských 36 procent. Sdružení AEB navíc předpokládá, že letos už se prodej zvýší, a to o čtyři procenta na 1,48 milionu vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy