Škoda, Tesla, Clarkson nebo Top Gear. Vybrali jsme 10 automobilových událostí letošního roku

Jan Markovič Jan Markovič
29. 12. 2016 12:48
Škoda představila nový Kodiaq, Bugatti zase nejrychlejší auto na světě a Tesla ukázala koncept levného elektromobilu, díky němuž se jí podařilo vybrat miliardy na závazných objednávkách. Takové byly podle nás nejdůležitější události letošního roku v automobilové branži. Hodně se toho ale stalo také na českých silnicích nebo na televizních obrazovkách. Vybrali jsme pro vás 10 událostí, které byly z našeho pohledu pro automobilový rok 2016 klíčové. Vzpomínejte s námi.
Část výcviku budou žáci nadále absolvovat s učitelem za zády, nově se ale  také budou učit samostatnému chování v provozu.
Část výcviku budou žáci nadále absolvovat s učitelem za zády, nově se ale také budou učit samostatnému chování v provozu. | Foto: Autoškola VTcentrum

Nová pravidla pro řidičák na motorku se dostala do praxe

Duben – Se začátkem motorkářské sezony přišel také výcvik nových uchazečů o řidičský průkaz na motocykl. Poprvé se tak do praxe dostaly změny z podzimu 2015, které zavádí nutnost zvládnout překážkovou dráhu na cvičišti. Novinkou je také možnost jet na motorce bez instruktora, což ale kurzy prodraží. Získat řidičák jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži a zjistili, že kužely nejsou tím, čeho by se měl student u zkoušky bát. U našeho příběhu se můžete bavit po kliknutí na tento odkaz.

 

Právě se děje

Další zprávy