Škoda rozšiřuje svůj program pro handicapované. Má bezbariérové prodejny i přednostní servis

Jan Markovič Jan Markovič
14. 3. 2018 16:12
Více než 90 bezbariérových showroomů má nyní v Česku mladoboleslavská automobilka. Jsou součástí jejího programu na podporu handicapovaných řidičů Škoda Handy, který funguje od roku 2010.
O tělesně postižené se Škoda se stará i při následném servisu. Samozřejmostí je přednostní odbavení a k dispozici by mělo být i náhradní auto s úpravou pro handicapované.
O tělesně postižené se Škoda se stará i při následném servisu. Samozřejmostí je přednostní odbavení a k dispozici by mělo být i náhradní auto s úpravou pro handicapované. | Foto: Škoda Auto

Škoda Auto po osmi letech rozšiřuje svůj program pro tělesně postižené. Aktuálně tak má k dispozici přes 90 showroomů, které jsou vybavené bezbariérovým přístupem. V každém z nich je minimálně jeden zaměstnanec, který by měl handicapovaným lidem pomoci s výběrem auta a případnými technickými úpravami.

Mladoboleslavská automobilka postiženým nabízí nadstandardní podmínky, kdy například bezplatně pomůže s vyřízením dokladů k vozu nebo s žádostí o vrácení DPH. Lidé s průkazy ZTP a ZTP/P by měli mít otevřenou cestu ke slevám nebo financování s nulovým úrokem.

"Vnímáme sociální angažovanost jako nedělitelnou součást firemní kultury. Těší mě, že i díky úsilí našich partnerů zapojených do tohoto projektu mohou občané s handicapem snáze překonávat překážky plynoucí ze snížené mobility," říká šéf Škody v Česku Luboš Vlček s tím, že za posledních pět let využily program tři tisíce lidí.

O tělesně postižené se Škoda se stará i při následném servisu. Samozřejmostí je přednostní odbavení a k dispozici by mělo být i náhradní auto s úpravou pro handicapované. Těm servisy nabídnout také odvez a přivezení servisovaného vozu do 20 kilometrů zdarma. Automobilka proto zveřejnila i mapu servisů, které jsou do programu Škoda Handy zapojené.

 

Právě se děje

Další zprávy