Škoda Rapid jako papamobil: Papeže Františka bude vozit v Irsku, pak půjde na charitu

Jan Markovič Jan Markovič
20. 8. 2018 6:13
Pro papeže a jeho nejbližší spolupracovníky jsou připraveny celkem tři Škody Rapid se speciálními registračními značkami. Zbytek jeho suity pak bude jezdit dalšími modely Škody. Po skončení akce by auta měla zamířit za vybranými charitami.
Podívejte se, jak se připravuje Škoda Rapid Spaceback pro papeže. | Video: Škoda auto

Žádný Mercedes, ani obrněný papamobil! Papeže Františka bude během nadcházejícího víkendu vozit poměrně obyčejná Škoda Rapid Spaceback. Pro jeho návštěvu Dublinu v rámci Světového setkání rodin jsou připraveny celkem tři mladoboleslavské modely, které prošly jen drobnou úpravou.

Auta jsou vyvedena ve speciální modré barvě. Nejde ale o lak, nýbrž fólii. Zmizela také tónovaná skla, nahradila je čirá. To proto, aby byla hlava katolické církve dobře vidět. Zadní sedadla, kde bude papež František sedět, mají speciální polstrování, úpravou prošla i loketní opěrka. Rapid dostal navíc držák na vlajku, která na voze nesmí chybět. Jak Škoda vylepšila vozy, můžete vidět na videu.

Auta dostala i speciální registrační značky. První vůz má číslo 182-C-1979. Poslední čtyřčíslí je letopočtem první návštěvy Jana Pavla II. Druhý doprovodný vůz dostal značku 182-C-2018, která zase značí letošní návštěvu. Nakonec je tu číslo 182-D-9093, což je znázornění slova POPE, tedy anglicky papež. Doprovod papeže pak bude jezdit v dalších autech Škody, povětšinou v Superbech a Octaviích.

Až návštěva papeže Františka skončí, budou auta věnovaná vybraným charitám.

 

Právě se děje

Další zprávy