Škoda přiveze do Ženevy ještě jeden koncept. Elektromobil s tvary SUV-kupé

Škoda přiveze do Ženevy ještě jeden koncept. Elektromobil s tvary SUV-kupé
Škoda Vision iV
Škoda Vision iV
Škoda Vision E
Škoda Vision E
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
12. 2. 2019 14:39
Automobilka Škoda Auto na letošním ženevském autosalonu odhalí sériovou podobu nového SUV Škoda Kamiq. Vedle něj se ale postaví ještě koncept elektromobilu s názvem Vision iV. Částečně vychází z konceptu Vision E, který byl představen vloni, a naznačuje designový směr elektrických modelů mladoboleslavské automobilky.

Vision iV bude ale ještě blíže sériové podobě vozu, který by se měl ukázat v roce 2020. Půjde o crossover s elektrickým pohonem. Automobilka prozatím zveřejnila první dvě skici konceptu čtyřdveřového SUV-kupé, které sedí na 22palcových kolech a zaujme i absencí zpětných zrcátek, která na studii nahrazují kamery. 

Stejný prvek má například Audi e-tron, je však otázkou, jestli Škoda Auto tento detail ponechá i na sériovém modelu elektromobilu. Zatím víme, že vůz bude využívat modulární koncernovou platformu MEB.

Na skicách je výrazným detailem na přídi auta světelná lišta, která se táhne mezi světlomety. "Přední široká světelná lišta je zcela novým prvkem, který bude společný všem elektromobilům Škoda," říká šéfdesignér značky Oliver Stefani.

Koncept Vision iV bude hlavním poutacím objektem na stánku automobilky v Ženevě a Škoda se bude snažit udržet co nejvíce informací a fotky v tajnosti do chvíle zahájení novinářských dnů. Kamiq, nové malé SUV, které se zařadí pod Kodiaq a Karoq, si podle informací Aktuálně.cz odbude odhalení ještě před oficiálním otevřením bran autosalonu.

Vše, co chcete vědět o nové Škodě Kamiq, se dočtete tady:

 

Právě se děje

Další zprávy