Elektrická ofenzíva Škody nekončí. Do Šanghaje míří další koncept, zaujme i řidiče

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 4. 2019 6:02
Autosalony v Pekingu a Šanghaji, které se každoročně střídají, dohánějí v posledních letech v důležitosti zavedené výstavy v Evropě či USA. Stále více automobilek tam ukazuje globální novinky, žádný významný výrobce si pak autosalon v Číně, na rozdíl třeba od Ženevy, nenechá ujít. Před nadcházejícím autosalonem v Šanghaji, který začíná příští týden, jsme si tak připravili přehled zajímavých novinek, které stojí za to sledovat.

Ostrá SUV od BMW

Nakonec nikoliv v Ženevě, jak jsme se původně domnívali, ale až v Šanghaji ukáže BMW ve světové premiéře sportovní SUV X3 a X4 M. Oba modely dostaly dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec s výkonem 353, respektive 375 kW u provedení Competition. Ten je kombinován s osmistupňovým automatem a pohonem všech kol, který však dokáže preferovat zadní nápravu. Z nuly na 100 km/h zrychluje slabší verze za 4,2 sekundy, provedení M Competition to zvládne za 4,1 sekundy.

Druhou novinkou, pro Evropana možná nepochopitelnou, je aktuální BMW řady 3 s prodlouženým rozvorem náprav. O kolik přesně se rozvor natáhne, nicméně německý výrobce neprozradil. Řada 3 Li se každopádně bude vyrábět ve spolupráci s domácí automobilkou Brilliance. Vedle provedení s dlouhým rozvorem se ale bude v Číně prodávat i model se standardními rozměry.

 

Právě se děje

Další zprávy