Elektrická ofenzíva Škody nekončí. Do Šanghaje míří další koncept, zaujme i řidiče

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 4. 2019 6:02
Autosalony v Pekingu a Šanghaji, které se každoročně střídají, dohánějí v posledních letech v důležitosti zavedené výstavy v Evropě či USA. Stále více automobilek tam ukazuje globální novinky, žádný významný výrobce si pak autosalon v Číně, na rozdíl třeba od Ženevy, nenechá ujít. Před nadcházejícím autosalonem v Šanghaji, který začíná příští týden, jsme si tak připravili přehled zajímavých novinek, které stojí za to sledovat.
Foto: Škoda Auto

Elektrická škodovka

Hlavní hvězdou Škody v Šanghaji bude koncept Vision iV. Nepůjde však o úplně stejné auto jako před měsícem v Ženevě, ale o upravenou verzi. Největší změnou prošlo pohonné ústrojí. Jestliže ženevský koncept byl čtyřkolkou, ten šanghajský je pouze zadokolkou s elektromotorem u zadní nápravy s výkonem 150 kW. Maximální rychlost vozu je 160 km/h, 83kWh akumulátor pak stačí k dojezdu 500 km na jedno nabití.

Sériová verze Vision iV se představí již v příštím roce a půjde o první elektrickou škodovku na platformě MEB. Důležitý by mohl být model rovněž pro Čínu. Ta je totiž pro Škodu největším světovým trhem, zároveň jde také o největší světový trh pro elektrická a plug-in hybridní auta.

 

Právě se děje

Další zprávy