Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Foto: Škoda Auto

Superb

Škoda zdražila všechny verze Superbu, u některých to ale částečně kompenzuje nárůstem výbavy. To platí pro základní stupeň Active (+10 000 Kč), který nově obsahuje ve standardu bluetooth handsfree umožňující legální telefonování za jízdy.

Nejlevnější Superb 1.4 TSI Active se tak nyní prodává od 640 900 korun. Stále jde o jeden z dostupnějších sedanů a liftbacků střední třídy, jak se můžete přesvědčit v přehledu všech těchto aut do 700 tisíc korun.

O deset tisíc se zvýšily také ceny druhého stupně Ambition a dynamicky laděné verze SportLine. O třináct tisíc zdražily nejvyšší výbavy Style a Laurin&Klement.

 

Právě se děje

Další zprávy