Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Foto: Škoda Auto

Citigo

Nejmenší model v nabídce Škody Auto dostal nový tvar kapoty, masky chladiče i nárazníku a přepracovaný interiér. Díky tomu se protáhl o více než tři centimetry.

Cena základní verze 1.0 MPI/44 kW Active zůstala stejná - 197 900 korun za třídveřovou a 207 900 korun za pětidveřovou verzi. Stejná zůstala také výbava, levnější jsou některé pakety výbavy.

Druhá výbava Ambition zdražila o tisícovku, třetí Style o dva tisíce. Totéž platí o akční a poměrem ceny a výbavy nejzajímavější verzi Fresh, jejíž standard se ale navýšil například o funkční tlačítka na volantu nebo vyhřívaná přední sedadla. Naopak nově už nejsou v ceně zatmavená zadní okna. Citigo Fresh zahrnující mimo jiné klimatizaci, litá kola, rádio nebo parkovací senzory stojí od 225 900 korun u třídveřové a 235 900 korun u pětidveřové verze.

Výrazně lepší standardní výbavu dostala i sportovně laděná verze Monte Carlo, která zdražila o tři tisíce na minimálních 279 900 korun za silnější motor 1.0/55 kW.

 

Právě se děje

Další zprávy