Škoda Fabia dostala výbavu Trumf se zvýhodněním 32 000 Kč. Dříve se tímto jménem chlubila i Felicia

Jan Markovič Jan Markovič
14. 11. 2016 13:23
Výhodnější výbava Trumf bude zahrnovat například klimatizaci, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka nebo centrální zamykání s dálkovým ovládáním. Verze bude dostupná pro hatchback i kombi. Na silnice se dostane na začátku roku 2017. S akční výbavou Trumf jezdila už před 16 lety Škoda Felicia.
Škoda nabídne zákazníkům Fabie bohatší výbavu Trumf se zvýhodněním 32 tisíc korun. Platí pro obě karosářské verze (na snímku Combi).
Škoda nabídne zákazníkům Fabie bohatší výbavu Trumf se zvýhodněním 32 tisíc korun. Platí pro obě karosářské verze (na snímku Combi). | Foto: Škoda Auto

Mladoboleslavská automobilka připravila na začátek příštího roku speciální akční výbavu pro model Fabia, která ponese jméno Trumf. Bude dostupná pro obě karosářské verze, tedy hatchback i kombi.

Škoda Fabia Trumf bude vycházet ze základní výbavy Active, ale automobilka ji ještě navíc okořenila o několik komfortních prvků. Navíc dostane například klimatizaci, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, palubní počítač MFA či centrální zamykání s dálkovým ovládáním.

Neměl by chybět ani kožený potah volantu, madla ruční brzdy a hlavice řadicí páky. Součástí výbavy bude i rádio Blues. Vnějším znakem budou patnáctipalcová kola s ozdobnými kryty Dentro. V kufru řidič najde plnohodnotnou rezervu.

Fabii Trumf bude možné v případě karoserie hatchback řídit s jedním ze dvou motorů. Základem je tříválec 1.0 MPI o výkonu 44 a 55 kW, další možností je pak přeplňovaný čtyřválcový motor 1.2 TSI  (66 kW). Pro kombi je možné zvolit také z obou motorů, jen slabší 44 kW varianta tříválce se nenabízí.

Cena Škody Fabia Trumf startuje na ceně 244 900 korun, tedy o sedm tisíc dráž než výrazně chudší výbava Active. Verze kombi pak vyjde nejméně na 274 900 korun. Cenová výhoda Fabie Trumf vycházející z hodnoty výbavy navíc proti verzi Active činí podle Škody Auto 32 tisíc korun.

Prohlédněte si všechny malé hatchbacky na českém trhu s klimatizací a rádiem do 250 tisíc korun. Levnější než Fabia Trumf jsou pouze Dacia Sandero, Nissan Micra a Fiat Punto. Přehled najdete zde.

Není to poprvé, co Škoda použila jméno pro akční nabídku Trumf. Podobně už prodává i své úspěšné kompaktní SUV Yeti. S nálepkou Trumf jezdila od roku 2000 také Škoda Felicia. Tehdy akční nabídka obsahovala například zpětná zrcátka a kliky v barvě karoserie, velkoplošné kryty kol, čtyřramenný volant nebo centrální zamykání.

 

Právě se děje

Další zprávy