Škoda odtajnila cenu nového rapidu

Radek Pecák Radek Pecák
10. 9. 2013 10:30
Novinkou je čtyřletá záruka, kterou zákazník získá bez příplatku.
Autor: Škoda Auto
Autor: Škoda Auto | Foto: Aktuálně.cz

Frankfurt nad Mohanem - Škoda Rapid Spaceback, jak zní označení nového hatchbacku v kategorii nižší střední třídy, přijde zájemce nejméně na 269 900 korun. V den oficiální premiéry na světovém autosalonu ve Frankfurtu to oznámila společnost Škoda Auto.

Ve stejný den, tedy v úterý 10. září, začal i prodej tohoto nejnovějšího modelu mladoboleslavské automobilky. Vůz stojí naprosto stejně korun jako již větší rapid s karosérií liftback, nabízený od loňského roku.

Novinkou je čtyřletá záruka, kterou zákazník získá bez příplatku. Tu již před několika dny začala Škoda nabízet těm, kteří si koupí fabii ve verzích GLX a SLX.

Základní model Škody Rapid Spaceback s označením výbavy Fresh Active za 269 900 korun nabídne sériově klimatizaci, rádio s přehrávačem CD a MP3, mlhové světlomety, centrální zamykání, tónovaná skla, elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky seřiditelná vnější zpětná zrcátka a zadní stěrač. V ceně je vedle zmíněné prodloužené záruky také kompletní sada čtyř zimních kol.

Škoda současně začíná nabízet i verzi s panoramatickým střešním oknem a prodlouženým zadním sklem. Tento model s označením StylePlus stojí od 329 900 korun. Na rozdíl od základní verze, pod jejíž kapotou je tříválec 1,2 (55 kW), jej pohání standardně čtyřválcový turbomotor 1,2 TSI s výkonem 63 kW.

Verze StylePlus se pozná i podle designových prvků, mezi které patří zatmavené světlomety, černě lakovaná zrcátka, černý zadní spojler a dvoubarevná kola z lehkých slitin o velikosti 17 palců. V interiéru jsou například sportovní sedačky.

Škoda i u této karosářské verze zachovala "chytré" nápady, mezi něž patří škrabka na led ve víčku nádrže či držák reflexní vesty pod sedačkou řidiče.

Vůz budou pohánět zmíněné motory 1,2 (55 a 63 kW) a rovněž 1,2 TSI/77 kW, 1,4 TSI/90 kW s převodovkou DSG a dvě vznětové motorizace 1,6 TDI/66 kW a 1,6 TDI/77 kW.

Zpravodaj Aktuálně.cz z frankfurtského autosalonu již měl příležitost se do vozu posadit. Ověřil si, že na rozdíl od verze liftback je na zadních sedačkách více místa pro cestující vyšších postav. Ti nyní nemusí sedět skrčeně, ale mohou si hlavu bez problémů opřít do opěrky.

 

Právě se děje

Další zprávy