Škoda Octavia si pohoršila, ale pořád se vejde mezi 30 nejprodávanějších aut na světě za letošní rok

Klikněte do galerie, kde je sestaven přehled aktuálně nejprodávanějších aut na světě. Octavia je stále v první třicítce, i když trochu spadla.
1. Toyota Corolla je i nadále nejprodávanějším autem na světě. Aktuálně se vyrábí už v jedenácté generaci, která je na světovém trhu čtvrtým rokem.
2. Za loňský rok trojka, aktuálně na druhém místě. Ford F-Series je světově oblíbené auto. Třináctá generace je na trhu od roku 2015, na fotografii model F-150.
3. Volkswagen Golf si drží titul nejprodávanějšího auta v Evropě, ale celosvětově si o příčku meziročně pohoršil, aktuálně je na třetí pozici. V Česku je pátý nejprodávanější automobil.
4. V Hondě musí mít z nové generace modelu Civic radost. Vyhoupla se z loňské jedenácté pozice na aktuálně čtvrté místo.
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
19. 9. 2017 6:53
Portál Focus2move zveřejnil žebříček nejprodávanějších aut na světě za prvních šest měsíců letošního roku. Zatímco za loňský rok se Škoda Octavia umístila na 25. příčce, letos zatím trochu ztrácí, propadla se o tři pozice. Několik modelů musí svým výrobcům dělat ohromnou radost, protože poskočily o desítky pozic. Mezi tyto skokany patří také Volkswagen Tiguan. Podívejte se do galerie na třicet aktuálně nejprodávanějších aut světa.

Zde je přehled nejprodávanějších aut v Česku.

 

Právě se děje

Další zprávy