Škoda na den přejmenovala město na Aljašce podle svého nového modelu

Ondřej Běhal
9. 5. 2016 11:14
Škodě se v rámci reklamní kampaně podařilo 6. května na jeden den přejmenovat město Kodiak na stejnojmenném ostrově na jihu Aljašky na Kodiaq - tedy na označení jejího nového automobilu poloterénní kategorie SUV, který se začne vyrábět koncem letošního roku. Cenu za netradiční reklamu automobilka odmítla sdělit.
Hasič přejmenovává na svém voze název města Kodiak na Kodiaq.
Hasič přejmenovává na svém voze název města Kodiak na Kodiaq. | Foto: Škoda Auto

Kodiak je druhým největším ostrovem Spojených států amerických po Havaji. Nachází se jižně od aljašské pevniny, má podobnou rozlohu jako Korsika a žije na něm přibližně 13 500 obyvatel a 3500 medvědů kodiaků. Téměř polovina obyvatel přebývá ve stejnojmenném hlavním městě, které se 6. května na jeden den přejmenovalo na Kodiaq.

Podle tiskové zprávy Škody Auto se tak stalo na počest nového velkého modelu poloterénní kategorie SUV, jehož jméno právě 6. května automobilka odtajnila. Bude se jmenovat Kodiaq.

Úřady kampaň údajně podpořily. Ve videu, které automobilka natočila, starostka Kodiaku nabádá obyvatele, aby na den přelepovali písmeno "k" na konci názvu města písmenem "q", a rozdává jim samolepky. V Kodiaku byly vyměněny, případně přelepeny tabule s názvy ulic, nápisy na policejních a hasičských vozech, lodích nebo reklamních poutačích.

Cenu, kterou za netradiční reklamní kampaň automobilka zaplatila, její představitelé odmítli sdělit.

 

Právě se děje

Další zprávy