Škoda má speciální model Fabia Kofola. Verzi Prazdroj nebo Becherovka prý ale nechystá

Radek Pecák Radek Pecák
29. 6. 2016 7:43
Nová verze se vyrobí pouze v limitované sérii 99 kusů a ve výbavě bude rovněž lednička se vzorky nápojů.
Karosérie má podobnou barvu jako oblíbený nealkoholický nápoj.
Karosérie má podobnou barvu jako oblíbený nealkoholický nápoj. | Foto: Škoda Auto

Jako oslavu spolupráce dvou známých a úspěšných značek zdůvodňuje novou limitovanou edici vozu fabia vedoucí marketingu Škoda Auto Česká republika Michal Pres.

Na trh se tak dostane 99 kusů Škoda Fabia edice Kofola. Tato firma má tradičně ve svém parku vozy Škoda a nedávno podepsala s mladoboleslavskou automobilkou nový kontrakt na dodávku další série.

Od jiných verzí malého městského hatchacku se odliší díky speciálnímu hnědému laku Marrone. Interiér je pak laděn do béžova.

S autem zákazník získá také ledničku a vzorky nápojů.
S autem zákazník získá také ledničku a vzorky nápojů. | Foto: Škoda Auto

Nabídka vybavení vychází z nejvyšší verze Style  a je obohacena o další pakety. Například Style plus s prémiovým ozvučením, paket Simply Clever zahrnující síťový program, odkládací schránku v zavazadlovém prostoru, odpadkový koš ve dveřích a držák multimediálních přístrojů. Nechybí ani multifunkční volant, bezklíčový přístup do vozu, barevný dotykový infotainment Swing s pětipalcovým displejem a Bluetooth, či rezervní kolo místo sady na opravu pneumatik.

Mimořádnou výbavou je 15litrová chladnička, kterou lze snadno ukotvit na zadní sedadlo úchyty pro bezpečnostní pás. Elegantní termoelektrický box se napájí z 12V zásuvky a dá se přepnout z režimu chlazení do režimu ohřevu. Jako speciální bonus obdrží nový majitel k chladničce také vzorky výrobků od společnosti Kofola.

Pod kapotou auta pracuje čtyřválcový motor 1.2 TSI/66 kW, jehož kombinovaná spotřeba dosahuje 4,7 l na 100 km. Doporučená prodejní cena činí 364 420 Kč a zahrnuje také prodlouženou záruku na 5 let nebo 100 000 km.

Tento počin je z hlediska Škody ojedinělý. Podle zdrojů z automobilky se další společné edice s výrobci známých tuzemských nápojů nechystají.

Test, technické informace a kompletní ceník vozu Škoda Fabia naleznete zde

 

Právě se děje

Další zprávy