Škoda Kodiaq uspěla v nárazových testech. Excelovala při ochraně dospělých, malé rezervy měla u dětí

Škoda Kodiaq po simulovaném bočním nárazu na sloup.
Škoda Kodiaq obstála v crashtestu. Dostala pět hvězd.
Při čelním nárazovém testu do deformovatelné bariéry se čtyřicetiprocentním přesahem rychlostí 64 km/h, který simuluje vzájemnou srážku dvou aut padesátkou, ochránil Kodiaq cestující různých velikostí sedících na různých místech v autě. Prostřední úroveň ohrožení měl pouze hrudník řidiče.
Jediný problém při tomto typu nárazu nastal u figuríny simulující desetileté dítě sedící ve druhé řadě sedadel v oblasti krku. Některé typy dětských sedaček se nedaly připevnit na prostřední místo v druhé řadě, žádnou ze čtyř testovaných univerzálních sedaček se nepodařilo bezpečně připevnit do příplatkové třetí řady sedadel.
Mírné potíže měl Kodiaq při plném čelním nárazu rychlostí 50 km/h do nedeformovatelné překážky, kdy se v prostředním stupni ohrožení ocitl hrudník cestujícího na zadních sedadlech.
Foto: Euro NCAP
Ondřej Běhal
31. 5. 2017 12:21
Maximální počet pěti hvězd obdržela Škoda Kodiaq na bezpečnostním vysvědčení od nezávislé agentury Euro NCAP. Za ochranu dospělé posádky při různých typech nárazů dostalo rodinné SUV vynikajících 92 procent. Dětské cestující ochránilo na 77 procent, při střetu s chodcem obdrželo 71 procent a za úroveň bezpečnostních systémů si vysloužilo 54 procent. Podrobnosti se dozvíte uvnitř fotogalerie, zhlédnout můžete i video z crash testů. Kromě Škody Kodiaq testovalo Euro NCAP ještě nové generace vozů Mini Countryman, Nissan Micra a Suzuki Swift. Také jejich výsledky najdete ve fotogalerii.

A jak bezpečné je vaše auto, nebo vůz, který si chcete pořídit? Podívejte se na přehled výsledků u aut, která se jako nová nabízejí na českém trhu zde.

 

Právě se děje

Další zprávy