Škoda Kodiaq jde oficiálně do prodeje. Zjistili jsme, o jaké verze je největší zájem

Jan Markovič Jan Markovič
22. 2. 2017 16:39
Na novou Škodu Kodiaq se čeká sedm až devět týdnů. Přesto je o ni enormní zájem. Automobilka registruje už na tři tisíce objednávek. Přitom jde povětšinou o vozy s nejsilnějším motorem, pohonem všech kol a bohatou výbavou.
Téměř 90 procent doposud objednaných vozů Škoda Kodiaq v Česku je vybaveno pohonem všech kol.
Téměř 90 procent doposud objednaných vozů Škoda Kodiaq v Česku je vybaveno pohonem všech kol. | Foto: Jiří Kaloč

Ačkoliv už na silnici můžete potkat novou Škodu Kodiaq, její oficiální prodej začal až nyní. Už předtím si ji ale objednaly tři tisíce lidí. Pokud byste si chtěli pořídit Kodiaq nyní, svezete se na jaře. Dodací lhůta se totiž pohybuje mezi sedmi až devíti týdny. Záleží na verzi.

"V náběhové fázi každého modelu jsou čekací doby vždy delší. To je myslím ale ještě dobrá doba a klient je s tím srozuměn. Více jak 90 procent vozů se objednává v individuální konfiguraci, auto si tak zákazník může na rozdíl od konkurence sestavit skutečně podle vlastních požadavků," řekl Aktuálně.cz Vítězslav Pelc, mluvčí tuzemského zastoupení Škody.

Lidé se přitom u objednávek zaměřují na dražší modely. Oproti zažitému předpokladu, že bude nejprodávanějším vůz s naftovým dvoulitrem o výkonu 110 kW, mají budoucí majitelé Kodiaqu větší zájem o silnější pohon. Nejprodávanější je v tuto chvíli motorizace 2.0 TDI (140 kW) 4×4 DSG.

Pohon všech kol hraje u největšího českého SUV podstatnou roli. "Téměř 90 procent doposud objednaných vozů Škoda Kodiaq v Česku je vybaveno pohonem všech kol," upřesnil Pelc. Lidé podle něj nejvíce kupují auta s výbavou Style.

A zájem je i o další příplatky. Každý druhý vůz je vybaven asistentem pro jízdu v pruzích Lane Assist či navigačním systémem Amundsen. Každý třetí vůz si lidé objednávají s nastavitelnými tlumiči nebo top navigací Columbus. Každý čtvrtý Kodiaq vyjede s panoramatickou střechou a asistent pro couvání s přívěsem Trailer Assist má každý pátý kus.

Aktuální ceník Škody Kodiaq najdete zde. Přečtěte si také podrobný test zde.

Nové SUV od Škody Auto má několik chytrých vylepšení. Díky bočnicím na opěrkách hlavy se v Kodiaqu lépe vyspíte, chránič dveří zas zabrání škrábancům. | Video: Blahoslav Baťa
 

Právě se děje

Další zprávy