Škoda Kodiaq na německý způsob: Volkswagen v lednu představí prodloužené SUV pro sedm lidí

Jan Markovič Jan Markovič
19. 12. 2016 16:39
Německá automobilka ukáže svůj nový model na lednovém autosalonu v Detroitu. Auto se do prodeje dostane v USA, Číně a Evropě. Jasnou příbuznost s mladoboleslavským vozem naznačují nejen rozměry, ale i fakt, že půjde o sedmimístné auto.
Zatím jediný obrázek, který Volkswagen poskytl k novému Tiguanu Allspace. Jde pouze o skicu z rukou designéra.
Zatím jediný obrázek, který Volkswagen poskytl k novému Tiguanu Allspace. Jde pouze o skicu z rukou designéra. | Foto: Volkswagen

Škoda Kodiaq bude mít sourozence. Volkswagen na autosalonu v Detroitu poprvé oficiálně odhalí nový model nazvaný Tiguan Allspace. Ten bude prodlouženou verzí dnes už prodávaného Tiguanu.

Auto by mělo pojmout až sedm cestujících díky třem řadám sedadel. Automobilka zatím neuvolnila detailnější informace, podělila se jen o nárůst rozvoru o 11 centimetrů oproti standardnímu Tiguanu. To znamená, že autu mezi koly naměříme 2791 mm, což je stejně jako v případě SUV z Mladé Boleslavi.

Na další informace jsou zástupci automobilky skoupí, ale snadno se dá odhadnout, jak auto bude vypadat i jaké motory najdeme pod jeho kapotou. Z hlediska designu se nedá očekávat přílišný odklon od standardního Tiguanu, což naznačuje i skica, kterou Volkswagen uvolnil spolu s první tiskovou zprávou.

Škodu Kodiaq pak pohání přeplňované benzinové motory 1.4 TSI (110 kW), 2.0 TSI (132 kW) a vznětový 2.0 TDI o výkonu 110 nebo 140 kW. Na výběr je manuální šestistupňová převodovka či šesti a sedmistupňový automat. Auto je k dispozici s pohonem předních nebo všech kol. Velmi podobnou nabídku i další parametry lze očekávat také u Volkswagenu Tiguan Allspace.

Více informací o aktuální nabídce Škody Kodiaq najdete zde. Můžete si přečíst také test, ve kterém jsme vyzkoušeli dvě pohonné jednotky a verze s pěti i sedmi místy k sezení. Ten si přečtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy