Bude v terénu schopnější? Škoda Karoq Scout na prvních fotkách, s oplastováním a pohonem všech kol

Eva Srpová Eva Srpová
31. 7. 2018 12:34
Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první fotky nové verze SUV Karoq. Jde o terénní variantu Scout. V základu má vždy pohon všech kol a poznáte ji podle výrazného oplastování. Premiéru bude mít na pařížském autosalonu letos v září.
Oplastovaný Karoq si troufá do terénu. Jako předokolka se ani nenabízí.
Oplastovaný Karoq si troufá do terénu. Jako předokolka se ani nenabízí. | Foto: Škoda Auto

Škoda zveřejnila první fotky nové verze modelu Karoq. Jde o terénní variantu Scout, která se už nabízí například pro Octavii.

Pozná se už od pohledu podle výrazného oplastování, které má při případných vyjížďkách do terénu karoserii ochránit. Škoda této výbavě říká paket pro špatné cesty. Blatníky mají výrazné lemy a na karoserii jsou stříbrné ochranné prvky.

Plasty na karoserii mají pomoci ochránit pak při jízdě v terénu.
Plasty na karoserii mají pomoci ochránit pak při jízdě v terénu. | Foto: Škoda Auto

Design doplní ještě antracitová litá kola o velikosti 18 palců, případně za příplatek o palec větší, a také zatmavená zadní okna.

V interiéru se model Scout odlišuje ještě jiným čalouněním s černohnědými kontrastními švy. Plakety Scout nechybí jak uvnitř, tak ani zvenku. Součástí výbavy je kožený multifunkční volant a kryty pedálů z nerezové oceli.

Černohnědé čalounění bude pro Scout typické.
Černohnědé čalounění bude pro Scout typické. | Foto: Škoda Auto

Karoq Scout má v základu vždy pohon všech kol. K dispozici budou tři motory, a to v kombinaci s šestistupňovým manuálem anebo sedmistupňovým automatem. Jde o benzinovou patnáctistovku s výkonem 110 kW anebo 2.0 TDI ve verzích se 110 anebo 140 kilowatty.

Auto se představí na pařížském autosalonu, který se koná v září. Ceny zatím nebyly zveřejněny.

 

Právě se děje

Další zprávy