Škoda Karoq oficiálně odtajněna, jsme na místě premiéry. Podívejte se na fotografie, jak vypadá

Také Karoq má dělené přední světlomety, i když jinak než Octavia. Částečně připomíná nejen větší Kodiaq, ale také Superb.
Škoda představila nové malé SUV Karoq ve Stockholmu.
Karl Neuhold, vedoucí designu ve Škoda Auto ukazuje linie nového modelu.
Karoq má dělené přední světlomety s výraznými světelnými řasami.
Záď ho od spřízněného Seatu Ateca nejvíce odlišuje.
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
18. 5. 2017 20:16
Škodou Karoq, tedy novou generací malého SUV, které se dříve jmenovalo Yeti, jsme už jezdili, víme i detailní informace o technice a pohonu. Až doposud jsme ale nevěděli, jak vypadá. Podívejte se na oficiální fotografie i ty, které jsme pořídili na místě premiéry ve Stockholmu. Žádná revoluce se nekoná, vypadá jako Seat Ateca, ovšem s tváří škodovek. Je to malý Kodiaq se světly inspirovanými Superbem.

Škoda Yeti končí po první generaci, nástupce se jmenuje Karoq. Jméno se inspirovalo větším SUV Kodiaq (jeho podrobnou recenzi čtěte zde). Škoda chce, aby všechny její vozy rodiny SUV začínaly písmenem K.

Jízdní vlastnosti jsou podle našich prvních dojmů po všech stránkách lepší než u Yetiho, sportovnější než u Kodiaqu a komfortnější než u sourozence Seatu Ateca, s nímž se bude Karoq vyrábět v Kvasinách. Podrobný test vozu si přečtěte tady.

Až doposud ale bylo veřejnosti utajeno, jak Karoq vypadá. Automobilka před pár dny zveřejnila sérii detailních fotografií. Nyní se Karoq definitivně odhalil, jsme na oficiální prezentaci v švédském Stockholmu. Podívejte se do galerie a zkuste hádat, kterými křivkami se inspiroval u svých škodováckých sourozenců.

 

Právě se děje

Další zprávy