Je nová Fabia předražená? Podívejte se, co nabízí konkurence za méně než 300 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 9. 2018 11:00
Škoda při nedávné modernizaci malé Fabie sice zvedla výbavový standard, zároveň ale také citelně zdražila. Přesto nabízí malé auto s klimatizací, rádiem i elektrickými předními okny za 280 tisíc korun. I to se někomu za malý vůz může zdát hodně, proto jsme se podívali, jak jsou na tom konkurenti okřídleného šípu. Podmínkou byla cena do 300 tisíc korun a zároveň obdobná úroveň výbavy, jakou nabízí základní Fabia. Kolik tedy stojí srovnatelně vybavená malá auta u konkurence? Na přehled se podívejte do galerie.

Na kompletní přehled malých aut s cenou do 300 tisíc korun se podívejte zde.

Vyzyvatel - Škoda Fabia

O nové Fabii víme prakticky všechno. I to, jak jezdí nebo za jakou cenu se prodává. A právě cena bude, v kombinaci s výbavou, alfou a omegou tohoto srovnání. Zmodernizovaný model s okřídleným šípem totiž konečně dostal i základní výbavu na úrovni.

To znamená, že ani v linii Active už není třeba připlácet za manuální klimatizaci, rádio se čtyřmi reproduktory, dálkové ovládání centrálního zamykání, elektrická přední okna, diody denního svícení nebo palubní počítač. Vedle šesti airbagů nebo multikolizní brzdy tak má malá Škoda i slušnou úroveň komfortní výbavy.

Za to si na druhou stranu nechá mladoboleslavská automobilka zaplatit - protože litrový tříválec se 44 kW ještě není k dispozici, začíná Fabia s tím stejným motorem o výkonu 55 kW na 279 900 korunách. To je o 16 tisíc více, než tomu bylo před modernizací.

 

Právě se děje

Další zprávy