Je nová Fabia předražená? Podívejte se, co nabízí konkurence za méně než 300 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 9. 2018 11:00
Škoda při nedávné modernizaci malé Fabie sice zvedla výbavový standard, zároveň ale také citelně zdražila. Přesto nabízí malé auto s klimatizací, rádiem i elektrickými předními okny za 280 tisíc korun. I to se někomu za malý vůz může zdát hodně, proto jsme se podívali, jak jsou na tom konkurenti okřídleného šípu. Podmínkou byla cena do 300 tisíc korun a zároveň obdobná úroveň výbavy, jakou nabízí základní Fabia. Kolik tedy stojí srovnatelně vybavená malá auta u konkurence? Na přehled se podívejte do galerie.

Na kompletní přehled malých aut s cenou do 300 tisíc korun se podívejte zde.

Citroën C3

U Citroënu C3 jsme zvolili ceník verzí plnících normu Euro 6.2. V jejím případě stojí základní francouzský model s 1.2 PureTech o výkonu 50 kW a výbavou Live 239 900 korun.

V tu chvíli má auto varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, čtení dopravních značek s rychlostním omezením, tempomat, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrická přední okna nebo palubní počítač. Především bezpečnostní asistenty Fabia nenabízí, nebo je má až ve vyšších výbavových stupních.

Na druhou stranu Citroënu chybí klimatizace i rádio, které stojí v paketu 22 tisíc korun. To znamená cenu 261 900 korun. Případně je možné zvolit výbavu Feel za 269 900 korun, kde jsou navíc i diody pro denní svícení a další, především estetické prvky.

 

Právě se děje

Další zprávy