Elektrická Škoda Enyaq chce vypadat jako z fitka. Bude mít i 4x4 a dva elektromotory

Elektrická Škoda Enyaq chce vypadat jako z fitka. Bude mít i 4x4 a dva elektromotory
Enyaq iV Sportline má mít "sportovněji" laděný interiér. Lišty připomínající karbon a syntetický potah připomínající kůži.
Sedadla mají integrované opěrky hlavy.
Vůz má lehce snížený podvozek, kola o rozměru až 21" a střešní ližiny.
Vizuálně nejvýraznější jsou na Sportlinu černé detaily - černé kryty zpětných zrcátek, lemy oken a masky "chladiče".
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
16. 2. 2021 8:00
Škoda Enyaq se bude vyrábět také ve verzi Sportline. Pozná se podle černých detailů na karoserii, které by jí měly propůjčit sportovnější vzhled. Má také snížený podvozek, velká, až 21" kola a tři výkonové verze, ke konci roku se nabídne varianta s pohonem 4x4, dvěma elektromotory a výkonem 195 kW.

Také elektromobil Enyaq iV se bude vyrábět ve verzi Sportline, kterou Škoda tradičně označuje sportovně laděné varianty svých modelů. Jde především o vizuální vylepšení - Enyaq iV Sportline má černé lesklé lišty okolo přední masky, kolem bočních oken, černé jsou i střešní lišty a difuzor v zadním nárazníku. Výrazné boční ochranné lišty jsou pak lakované v barvě vozu. K dispozici jsou velká, až 21" kola a snižuje se i podvozek - vpředu o 15 mm, vzadu o deset.

Uvnitř má Enyaq sportovně tvarovaná sedadla, tříramenný volant a obložení v karbonovém designu. Černý potah na přístrojové desce je vyrobený ze syntetické kůže a lemují ho šedé kontrastní švy.

Vůz nabídne tři pohonné jednotky. Verze Enyaq iV 60 o výkonu 132 kW má pohon zadních kol stejně jako verze Enyaq iV 80 s baterií s kapacitou 82 kWh, výkonem 150 kW a dojezdem údajně přes 520 km. Slabší varianta má na jedno nabití ujet lehce přes 400 km.

Verze Enyaq iV 80x o výkonu 195 kW dostane dva elektromotory a pohon všech kol. Všechny verze bez ohledu na výkony mají ovšem stejnou maximální rychlost, a to 160 km/h. Nejsilnější varianta má na trh přijít později v tomto roce. Ceny automobilka zatím nezveřejnila.

 

Právě se děje

Další zprávy