Škoda upravuje ceníky. Základní Octavia stojí o 18 tisíc víc než před měsícem

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 10. 2018 12:57
Škoda Auto pokračuje v přechodu své nabídky na emisní normu Euro 6.2. První vlna motorových i cenových změn přišla v srpnu, pár dnů před začátkem platnosti přísnější normy. Mladoboleslavský výrobce však již tehdy upozorňoval, že poměrně úzká nabídka se bude rozšiřovat. To platí pro téměř všechny modelové řady. Vůbec poprvé také můžeme nahlédnout do ceníku Kodiaqu s novými motory. Zároveň si ale Škoda připravila i jedno nepříjemné překvapení - opět zdražila Octavii, v základu nyní stojí o 18 tisíc více.

Pro přehled všech nových modelů Škoda na českém trhu klikněte sem.

Přichází deriváty

Ceny již mají také deriváty Škody Octavia. Sportovní RS má zatím v ceníku jen dvoulitrové TSI s filtrem pevných částic o výkonu 180 kW s volbou mezi manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou. Liftback přijde na 766 900 korun, kombi je o obligátních 35 tisíc dražší. Automat stojí dalších 50 tisíc korun. Srovnáme-li stejně výkonnou verzi ještě v nedávné době, kdy šlo o speciální edici RS 245, pak je současné provedení o 15 tisíc levnější.

Terénní Octavia Scout je v nabídce zatím jen s dvoulitrem TDI o výkonu 110 kW, pohonem všech kol a dvouspojkovým automatem DSG. To vše za 838 900 korun. Jde o vyšší částku, než za niž se dal před příchodem normy Euro 6.2 pořídit silnější naftový dvoulitr se 135 kW.

 

Právě se děje

Další zprávy