Škoda upravuje ceníky. Základní Octavia stojí o 18 tisíc víc než před měsícem

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 10. 2018 12:57
Škoda Auto pokračuje v přechodu své nabídky na emisní normu Euro 6.2. První vlna motorových i cenových změn přišla v srpnu, pár dnů před začátkem platnosti přísnější normy. Mladoboleslavský výrobce však již tehdy upozorňoval, že poměrně úzká nabídka se bude rozšiřovat. To platí pro téměř všechny modelové řady. Vůbec poprvé také můžeme nahlédnout do ceníku Kodiaqu s novými motory. Zároveň si ale Škoda připravila i jedno nepříjemné překvapení - opět zdražila Octavii, v základu nyní stojí o 18 tisíc více.

Pro přehled všech nových modelů Škoda na českém trhu klikněte sem.

Foto: Škoda Auto

Druhý stupeň Ambition je s jakýmkoliv benzinovým motorem dražší opět o 18 tisíc korun, nejlevněji tak vychází na 497 900 korun. Naftové agregáty podražily o devět tisíc korun, jedině nejsilnější dvoulitr TDI se 110 kW stojí o 10 tisíc více než doposud. Stejný vzorec lze uplatnit i na výbavu Style (nejlevněji nyní za 557 900 korun).

Nejluxusnější verze Laurin & Klement podražila ještě o něco výrazněji než zbylé stupně. U benzinových motorů jde o 24 tisíc korun, u naftových o 16 tisíc korun. Nejlevnější luxusní Octavia s motorem 1.5 TSI tak vychází na 689 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy