Škoda upravuje ceníky. Základní Octavia stojí o 18 tisíc víc než před měsícem

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 10. 2018 12:57
Škoda Auto pokračuje v přechodu své nabídky na emisní normu Euro 6.2. První vlna motorových i cenových změn přišla v srpnu, pár dnů před začátkem platnosti přísnější normy. Mladoboleslavský výrobce však již tehdy upozorňoval, že poměrně úzká nabídka se bude rozšiřovat. To platí pro téměř všechny modelové řady. Vůbec poprvé také můžeme nahlédnout do ceníku Kodiaqu s novými motory. Zároveň si ale Škoda připravila i jedno nepříjemné překvapení - opět zdražila Octavii, v základu nyní stojí o 18 tisíc více.

Pro přehled všech nových modelů Škoda na českém trhu klikněte sem.

Foto: Ondřej Běhal

Superb i s benzinovými motory

Limuzína či kombi na pomezí střední a vyšší střední třídy už nenabízí jen naftové motory. Pod kapotu Superbu už je možné objednávat i benzinové agregáty - konkrétně 1.5 TSI/110 kW s vypínáním poloviny válců a manuální či dvouspojkovou automatickou převodovkou, případně dvoulitr TSI o výkonu 200 kW s dvouspojkovým automatem a pohonem všech kol. Základní cena ve výbavě Active tak spadla na 659 900 korun za 1.5 TSI. Dvoulitr stojí od druhé výbavy Ambition nejméně 1 011 900 korun. Kombi zůstává podmíněno příplatkem 30 tisíc korun.

Ceny naftových verzí se nezměnily, ta nejlevnější o výkonu 110 kW tak nadále začíná na 703 900 korunách. Decentní úpravou však je absence tohoto slabšího dvoulitru TDI v kombinaci s pohonem všech kol.

 

Právě se děje

Další zprávy