Síť autobazarů AAA Auto letos čeká pokles obratu na polovinu, propustila 700 lidí

ČTK ČTK
19. 6. 2020 12:02
Ve společnosti AAA Auto se kvůli koronaviru propouštělo, podle vyjádření firmy výpověď dostalo 700 lidí. Letos se očekává pokles obratu o polovinu.
Foto: Shutterstock

Síť autobazarů AAA Auto letos čeká kvůli koronaviru snížení obratu na polovinu z loňských rekordních 18,5 miliardy Kč. Ve čtyřech zemích, kde působí, propustila 700 lidí, z toho 300 v Česku. Ještě v únoru přitom zaměstnávala 3000 pracovníků. Serveru Seznam Zprávy to řekla generální ředitelka Aures Holdings, která AAA provozuje, Karolína Topolová.

Podle zatím neoficiálních výsledků loni obrat skupiny vzrostl o 1,5 miliardy a zisk přesáhl jednu miliardu korun. Oficiálně to však potvrdí až audit na konci měsíce.

"Prošli jsme si horoucím peklem, ale jsem ráda, že se nám daří situaci zvládat a už se pomalu navracíme zpátky, i když zdaleka ne k předkrizovým číslům," uvedla Topolová s tím, že se momentálně prodeje ojetých vozů vrátily na 75 procent čísel před koronavirem.

V době uzavření autobazarů firma prodávala on-line zhruba pětinu objemu, což nestačilo. Největší propad byl na maďarském trhu a na polském, který je pro skupinu nejvíce růstový.

AAA Auto provozuje 57 poboček ve čtyřech zemích. Skupina loni prodala 86.000 ojetých aut, letos to bude podle Topolové střízlivého odhadu 50 procent. Původně firma počítala s tím, že letos překoná další rekord.

 

Právě se děje

Další zprávy