Šílená nehoda jako z Kobry 11. Auto se na dálnici střetlo s uvolněným kolem a vzlétlo

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 3. 2023 12:01
Děsivě vyhlížející nehoda se stala na konci minulého týdne na kalifornské dálnici. Řidiči pick-upu Chevrolet Silverado se tam v rychlosti uvolnilo kolo, které přímo zkřížilo cestu jinému řidiči v Kie Soul. Korejský crossover na uvolněnou pneumatiku najel a dál to celé spíše než reálný provoz připomínalo scénu z akčního seriálu.
Kia Soul, ilustrační foto.
Kia Soul, ilustrační foto. | Foto: Kia

Nehodu, při níž se Kia Soul okamžitě vznesla do vzduchu, zachytil na palubní kameru jeden z řidičů, který jel po dálnici za korejským vozem. Celou sekvenci pak zveřejnil na sociálních sítích, kde se okamžitě stala virální. Leckdo by si přitom myslel, že řidič nemohl nehodu - navíc po tvrdém dopadu na vozovku "střechou napřed" - přežít.

Podle amerických médií je ale opak pravdou a řidič černého Soulu z celé hrozivě vypadající nehody vyvázl bez zranění. Informuje o tom například web New York Post nebo televizní stanice ABC7. Podle ní utrpěl řidič jen lehká zranění. Příčinou podle něj byla uvolněná matice kola, která vedla k tomu, že z pick-upu upadlo celé kolo.

Štěstím pro řidiče korejského crossoveru nejspíše také bylo, že auto dopadlo na silnici na spolujezdcovu stranu, takže náraz nešel přímo jeho směrem. Kolo z pick-upu se nicméně pohybovalo po dálnici 118 i po samotné nehodě a do značně poničené Kie narazilo znovu, ovšem s nízkou intenzitou, takže nezpůsobilo řidiči žádné další zdravotní problémy.

 

Právě se děje

Další zprávy