Sháníte ojetou Dacii? Poradíme, kterou pořídit a jak vybrat nejlepší kus

Tomáš Starý
10. 6. 2019 6:02
Dacie jsou nejlevnější auta na trhu nových vozů, jak si vedou jako ojetiny? Jedná se o poměrně specifická auta, která v rukou svých majitelů zažívají mnohdy velmi těžký život, a proto je potřeba vybírat pečlivě. I proto jsou Dacie v dobrém stavu velmi horkým zbožím v autobazarech nebo inzerátech a rychle si najdou nového majitele. Projděte si rádce ojetými Daciemi.
Foto: Dacia

Dacia Lodgy a Dokker

Tyto Dacie dostupné v až sedmimístném uspořádání jsou spíše užitkové a oblíbené u malých firem. Pozor si tedy dejte na celkový stav, ať nemají zničený interiér. Důležitá bude i servisní historie, protože zanedbaný servis a přetažené intervaly výměn oleje jsou obvyklým problémem použitých kusů.

Doporučujeme atmosférickou benzinovou šestnáctistovku, případně diesel 1.5 dCi kombinovaný s šestistupňovým manuálem. Vyhněte se v Daciích obecně přeplňovanému benzinovému motoru 1,2 l s přímým vstřikováním. Trpí na zanášení karbonem. Může to postihnout i jiné motorizace, pokud jezdí na špatné palivo a majitel nemění včas olej. Jediným mechanickým rizikem je pětistupňový manuál, který časem začíná drhnout. Vyměňte v převodovce olej nejpozději po 80 000 km.

 

Právě se děje

Další zprávy