Sháníte ojetou Dacii? Poradíme, kterou pořídit a jak vybrat nejlepší kus

Tomáš Starý
10. 6. 2019 6:02
Dacie jsou nejlevnější auta na trhu nových vozů, jak si vedou jako ojetiny? Jedná se o poměrně specifická auta, která v rukou svých majitelů zažívají mnohdy velmi těžký život, a proto je potřeba vybírat pečlivě. I proto jsou Dacie v dobrém stavu velmi horkým zbožím v autobazarech nebo inzerátech a rychle si najdou nového majitele. Projděte si rádce ojetými Daciemi.
Foto: Dacia

Dacia Duster

Nejlevnější nové SUV je také velmi žádaná ojetina a na trhu ojetých vozů si Duster drží cenu velice dobře, takže vyloženě levné auto to mnohdy není. Částečně za to mohou i dlouhé čekací doby na nové vozy. Na druhou stranu je to bytelný pracant, který se nelekne ani středně těžkého terénu. Opravy jsou relativně jednoduché a levné a zpravidla se řeší jen spotřební materiál. I dobře fungující systém pohonu všech kol je spolehlivý.

Pokud kupujete Dustera, dobře prohlédněte podvozek, jestli nejeví stopy extrémního namáhání v těžkém terénu. Kamenité říční dno už není místo, kde by Duster vydržel bez problému. Velký pozor si dejte na stopy po vlhkosti uvnitř. Některým dobrodruhům se už podařilo Dustera utopit, a to je pro elektroinstalaci konečná. Pokud jde o motory, doporučujeme atmosférickou šestnáctistovku, případně diesel 1.5 dCi v silnějších provedeních. Mají spolehlivou regeneraci DPF pátým vstřikovačem a potřebují jen pravidelný servis - nový olej každý rok nebo po 15 000 km.

 

Právě se děje

Další zprávy