Seznamte se s budoucím nejrychlejším autem světa. Hennessey Venom F5 má jet rychlostí 484 km/h

Hennessey Venom F5 má sice o osm válců méně než Bugatti Chiron, ale výkon 1622 koní a hmotnost 1,3 tuny mu vyšlapávají cestu k titulu nejrychlejšího auta světa.
Texaská firma Hennessey představila na americkém veletrhu SEMA svůj nový hypersport. Jmenuje se Venom F5 a aspiruje na krále nejrychlejších aut světa.
Jeho ambice značí už i jméno. F5 je totiž na Fujitově stupnici nejhorší tornádo, které se může v USA vyskytnout. A že to není jen mlácení prázdné slámy, naznačují čísla, která výrobce zveřejnil.
Venom F5 pohání dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 7,4 litru. V8 vedle šestnáctiválce v Bugatti Chiron sice působí trochu plebejsky, ale...
"Chceme získat titul nejrychlejšího auta světa," řekl majitel firmy John Hennessey, který založil dokonce divizi Hennessey Special Vehicles. A zbraň na to opravdu má.
Foto: Hennessey
Eva Srpová Eva Srpová
3. 11. 2017 7:11
Americká firma Hennessey představila na veletrhu SEMA svůj úplně nový hypersport. Nové Hennessey Venom F5 se má stát nejrychlejším autem světa a porazit tak konkurenci jak od Bugatti, tak i Koenigseggu. Vznikne jen 24 exemplářů a s ohledem na to, co má umět, nestojí moc.
 

Právě se děje

Další zprávy