Nejméně spolehlivé ojetiny? Majitelé hlásí špatné zkušenosti s levnými i luxusními auty

Jan Markovič Jan Markovič
16. 5. 2018 7:26
Potíže s motory, podvozkem i elektronikou mohou postihnout nejeden ojetý vůz z následujícího seznamu. Americká organizace Consumer Reports pravidelně sestavuje žebříčky aut podle spolehlivosti, zaměřuje se právě i na ojetiny. Díky podrobným statistikám pak může varovat i před jednotlivými ročníky daných aut. V seznamu najdete i vozy, které se v něm podle jiných hodnocení (například Dekra nebo ADAC) vůbec neměly objevit.

Newyorská organizace Consumer Reports sestavila rozsáhlý žebříček nejméně spolehlivých ojetin. Z něj jsme vybrali jen ty vozy, na které je nebo bude v blízké budoucnosti možné narazit v českých autobazarech. Kompletní zprávu najdete na stránkách organizace zde.

Foto: BMW

Mini Countryman (2007-2011)

První SUV britské značky dnes vlastněné mnichovskou automobilkou BMW na tom není dobře hlavně během prvních pěti let výroby, auta dostala jedna z nejhorších hodnocení vůbec. Na tyto ročníky snadno narazíte i v českých autobazarech. Potýkaly se hlavně s problémy s převodovkami. Consumer Reports vyhlásil Mini za nejméně spolehlivou značku prodávanou na americkém trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy