Nejméně spolehlivé ojetiny? Majitelé hlásí špatné zkušenosti s levnými i luxusními auty

Jan Markovič Jan Markovič
16. 5. 2018 7:26
Potíže s motory, podvozkem i elektronikou mohou postihnout nejeden ojetý vůz z následujícího seznamu. Americká organizace Consumer Reports pravidelně sestavuje žebříčky aut podle spolehlivosti, zaměřuje se právě i na ojetiny. Díky podrobným statistikám pak může varovat i před jednotlivými ročníky daných aut. V seznamu najdete i vozy, které se v něm podle jiných hodnocení (například Dekra nebo ADAC) vůbec neměly objevit.

Newyorská organizace Consumer Reports sestavila rozsáhlý žebříček nejméně spolehlivých ojetin. Z něj jsme vybrali jen ty vozy, na které je nebo bude v blízké budoucnosti možné narazit v českých autobazarech. Kompletní zprávu najdete na stránkách organizace zde.

Foto: Výrobci

Chrysler PT Cruiser (2006-2008)

Tahle retro ojetina se dnes prodává v českých bazarech za částky dosahující maximálně několika desítek tisíc. Může být proto lákavá pro méně movité řidiče, kteří se ale chtějí blýsknout neobvykle vypadajícím vozem. Consumer Reports ale před nákupem PT Cruiseru varuje s tím, že by se lidé měli vyhnout Chryslerům z doby před finanční krizí, tedy předtím, než zbankrotoval a spadl pod křídla italského Fiatu.

 

Právě se děje

Další zprávy