Sen nomádů přijíždí: Volkswagen představil obytný vůz a konečně má i toaletu

Spát mimo kemp se v řadě zemí EU nesmí. S Grand Californií se tak vyplatí jet třeba do Norska, kde to problém není.
Obytný Volkswagen California je legenda, která letos slaví už třicáté narozeniny. K nim získala novou verzi ve stylových barevných provedeních a bohatou výbavu. Vyrábí se i varianta s malou vestavěnou kuchyní. V porovnání s novým modelem Grand California je ale na první pohled patrné, že novinka nabídne podstatně více prostoru.
Tak jako California vychází z užitného Transporteru, Grand California využívá jako základ dodávku Crafter. To je poznat nejen díky designu přední části vozu, ale i díky samotným rozměrům. Auto není žádný drobek – na délku měří šest metrů, je vysoké tři a široké dva metry.
V zadní části vozu se nachází spací prostor s manželskou postelí. Auto je tak velké, že zde lidé mohou spát v poloze napříč. Samozřejmostí je sada LED osvětlení a úložné prostory na drobnosti.
To děti si jako obvykle oblíbí horní prostor, takzvanou alkovnu. V malé Californii se do výklopného stanu musíte vyšplhat po předních sedadlech řidiče a spolujezdce. Tady už bude pohodlnější žebříček.
Foto: Volkswagen
Jan Markovič Jan Markovič
16. 8. 2018 14:26
Volkswagen California je oblíbeným autem cestovatelů, protože je rychlejší než klasické obytné vozy. Až doteď mu ale chyběla zásadní věc – toaleta. Německá automobilka proto představila nový model Grand California, který přináší víc místa pro lidi a také onu vytouženou místnost. Jak vypadá, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.
 

Právě se děje

Další zprávy