Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Kia Sorento - od 1 124 980 Kč

Loňskou horkou novinkou mezi středně velkými SUV byla Kia Sorento. Ta v nové generaci dostala přepracovaný technický základ, výraznější vnější design a také vedle naftového i hybridní, a dokonce plug-in hybridní pohon. Všechny lze kombinovat s pěti nebo sedmi místy k sezení v interiéru, přičemž třetí řada sedadel znamená nutnost příplatku ve výši 25 tisíc korun. Na druhou stranu cestující v ní sedící budou mít k dispozici i vlastní výdechy klimatizace nebo nabíjecí USB porty.

4810 mm dlouhé SUV s rozvorem náprav o hodnotě 2815 mm ale také se sedmi pasažéry přijde o část praktičnosti. Jestliže v pětimístném uspořádání má kufr nejméně 616 litrů, v sedmimístném jen 187 litrů. Při sklopení všech sedadel se však do auta vejde přes dva tisíce litrů nákladu.

Nejlevnější cestou k sedmimístnému Sorentu je samozřejmě naftový agregát 2.2 CRDi o výkonu 148 kW v kombinaci s pohonem přední nápravy a osmistupňovým dvouspojkovým automatem. V základní výbavě Comfort vyjde takové auto, už i s příplatkem za poslední řadu sedadel, na 1 124 980 korun. Kdo by měl zájem o čtyřkolku, připlatí si dalších 50 tisíc korun. Co se týče nabízených prvků, nepostrádá Kia dvouzónovou automatickou klimatizaci, digitální budíky, rádio s dotykovou obrazovkou, asistenční systémy včetně adaptivního tempomatu, přední ani zadní parkovací senzory, kompletní diodové osvětlení nebo litá kola.

Jak naftové Sorento jezdí, si přečtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy