Sedmá generace VW Golf se blíží. Výprodej šesté začal

Michal Karat
16. 3. 2012 3:41
Zbrusu nový Golf dorazí do prodejen asi ještě letos. Nejvyšší čas na poslední zvýhodnění končící generace
Foto: Vokswagen

Aktuální - v pořadí šestá - generace Volkswagenu Golf to neměla zpočátku vůbec jednoduché. Když Vokswagen tento Golf v roce 2009 uvedl jako nový model, málokdo automobilce věřil, že jde opravdu o nový produkt. Vypadalo to, že facelift páté generace nemůže dalších několik let přežít ve výrobě, aniž by to postihlo ambiciózní růstovou strategii celé firmy. Leč stalo se, Golf to dokázal.

Sedmá generace VW Golf se podle Auto Bildu představí už za několik měsíců na autosalonu v Paříži, v říjnu 2012. Do prodejen se nový model dostane ještě letos.

Co to znamená pro Volkswagen?

Je nejvyšší čas na finální zvýhodněné nabídky. Ceny v podstatě neklesají, ale výbava je na rozdíl od začátku prodeje v podstatě kompletní, aniž byste museli vydávat desítky tisíc korun za samozřejmosti.

Nejvýhodnějším Golfem je v současnosti řada Comfort Edition, která startuje na necelých 330 tisících korunách. Výbava je bohatší než u základního provedení Trendline. Obsahuje například 7 airbagů, stabilizační systém, dvouzónovou automaticky regulovanou klimatizaci, kola z lehkých slitin, elektrické ovládání všech oken, rádio s CD a MP3 přehrávačem, asistent pro rozjezd do kopce nebo tempomat.

V nabídce jsou jen nejprodávanější motory. 1,2 TSI (63 kW) stojí 329 900 Kč, silnější verzi se 77 kW pořídíte za 353 900 korun a turbodiesel 1,6 TDI (77 kW) pak za 403 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy