Je levnější skutečně výhodnější? Porovnali jsme nový Seat Tarraco se Škodou Kodiaq

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 12. 2018 6:05
Poslední z trojice středně velkých SUV koncernu Volkswagen s až sedmi místy k sezení přichází na český trh. Po Škodě Kodiaq a Volkswagenu Tiguan Allsapce jsou známé také ceny Seatu Tarraco. Ten je se srovnatelným základním motorem na první pohled dražší než mladoboleslavské SUV. Na porovnání nejen s Kodiaqem, ale i Tiguanem Allspace se můžete podívat v následující galerii.

Na přehled středně velkých SUV s cenou do 800 tisíc korun se podívejte zde.

Foto: Seat

Podobný technický základ a prakticky stejné rozměry se nutně projevují také uvnitř tří sourozenců. Zavazadlový prostor tak má při pětimístném uspořádání základní kapacitu 760 litrů u Seatu i Volkswagenu a 720 litrů u Škody. Pokud zvolíte sedmimístný interiér, pak je při plném obsazení k dispozici 230 litrů u Seatu i VW a 270 litrů u Škody. Pět míst v sedmimístné konfiguraci znamená 700, respektive 630 litrů prostoru.

Maximální objem kufru je v případě Tarraca i Tiguanu 1920 litrů, u Kodiaqu je to 2065 litrů. Sedm míst sníží maximální kapacitu na 1775 litrů v případě španělského a německého vozu, respektive na 2005 litrů v případě SUV z Kvasin.

 

Právě se děje

Další zprávy