Seat přivezl nový Leon

Tomáš Rybecký
17. 12. 2012 8:04
Atraktivní hatchback Seat Leon vstupuje na český trh
Foto: Seat

Seat na český trh přivezl třetí generaci hatchbacku Leon. Vůz s dynamickým sportovním charakterem a bohatou výbavou začíná na částce 299 900 korun.

Pětidveřový hatchback nabízí v segmentu dosud nevídané pokrokové technologie v oblasti informačních a zábavních a asistenčních systémů. Díky nové koncernové platformě MQB a využití nejmodernějších druhů ocelí se snížila hmotnost a výrazně zvýšila dynamika vozu. Vůz pohání výkonné a úsporné motory TDI a TSI se zdvihovým objemem 1,2 až 2,0 litru s rozpětím výkonu od 86 k do 180 k. V porovnání s předchozími modely klesla spotřeba paliva až o 22 procent. Hnací přenáší na přední kola pětistupňové nebo šestistupňové mechanické převodovky.

I když je nový SEAT Leon s vnější délkou 4,24 metru o pět centimetrů kratší, jeho rozvor je o téměř šest centimetrů delší a cestující mají díky tomu větší volnost pohybu. Zavazadlový prostor má v základním uspořádání objem 380 litrů.

Přehledně a logicky uspořádané ovládací prvky umožňují řidiči maximálně se soustředit na řízení. Leon používá novou generaci informačních a zábavních systémů s dotykovým displejem, senzorem blízkosti (v kombinaci s displejem 5,8") a širokými možnostmi pro připojení přenosných multimediálních přehrávačů.

 

Právě se děje

Další zprávy