Seat představil novou značku Cupra. Její historii začne psát v Česku vyráběné SUV o výkonu 300 koní

Seat představil novou značku Cupra. Její historii začne psát v Česku vyráběné SUV o výkonu 300 koní
Cupra Ateca má kromě nového loga uprostřed přední masky nový přední nárazník s výraznými nasávacími otvory.
Charakteristické jsou leskle černé doplňky karoserie, jako například mřížky, zrcátka, ližiny nebo rámy oken.
Sportovní schopnosti vozu zdůrazňují i upravený zadní nárazník, čtyři koncovky výfuku v zadním difuzoru, černé brzdové třmeny a 19palcová kola.
Cupru Ateca pohání čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 221 kW (300 k) vybavený mimo jiné filtrem pevných částic. Spolupracuje s upravenou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, která se vyznačuje sportovní charakteristikou. Točivý moment motoru se přenáší na všechna čtyři kola prostřednictvím systému 4Drive, nechybí ani adaptivní tlumiče DCC (Dynamic Chassic Control). Cupra Ateca zrychlí na stovku za 5,4 s a může jet rychlostí až 245 km/h.
Foto: Seat
Jiří Kaloč
23. 2. 2018 12:12
Seat na exkluzivní akci v Barceloně představil novou značku Cupra. Zároveň byl odhalen i první model s novým logem uprostřed přední masky - Cupra Ateca. Kompaktní SUV vyráběné v České republice má nově se značkou Cupra pod kapotou přeplňovaný dvoulitr o výkonu 221 kW, který prostřednictvím sedmistupňového automatu pohání všechna čtyři kola. Kromě toho se pod značkou Cupra představily i koncepty na bázi modelů Ibiza a Arona, dalším projektem je okruhový speciál Cupra TCR nebo speciální edice kombi Seat Leon Cupra R ST.
 

Právě se děje

Další zprávy