Seat Leon Cupra po modernizaci poodjel Škodě Octavia RS. Dostal 300 koní, a to i jako kombík 4x4

Všechny tři verze Seatu Leon Cupra po faceliftu.
Nové Leony Cupra jsme zkoušeli na okruhu Castellolí poblíž Barcelony otevřeném v roce 2009. Měří na délku 4144 metrů a je velmi členitý, když maximální stoupání činí až osm procent.
Pětidveřový hatchback je nejčastěji prodávanou karoserií Leonu Cupra. Volí ho polovina zájemců o tento sportovně laděný model. Leon Cupra po modernizaci v roce 2017 dostal nejen zvýšení maximálního výkonu z 290 na 300 koní, ale také točivého momentu ze 350 na 380 N.m. V praxi je nárůst dynamiky opravdu znatelný. Pětidveřový Leon Cupra se po modernizaci prodává od 762 900 korun, tedy o 29 tisíc korun dráž než před ní.
Zároveň se ale zlepšila standardní výbava. Například přístrojovou desku nově krášlí osmipalcový displej multimediálního systému místo dosavadních šesti a půl palců. Na karoserii přibyly mlhovky. Tvoří je diody stejně jako hlavní nebo denní světla.
V současnosti se prodává třetí generace Leonu Cupra. V Castellolí jsme ji mohli porovnat s předchůdci. Dvojka disponovala v roce 2009 výkonem 265 koní, to už byl pod kapotou motor 2.0 TSI.
Foto: SEAT
Ondřej Běhal
26. 2. 2017 9:22
Aktuálně.cz vyzkoušelo jako jedna z prvních redakcí modernizované provedení Seatu Leon Cupra. Jde o sportovní variantu rodinného vozu, která se bude i nadále prodávat ve třech různých karosářských verzích - jako třídveřový a pětidveřový hatchback i coby kombík. Největší novinku představuje navýšení maximálního výkonu benzinového turbomotoru 2.0 TSI z 290 na 300 koní. Pro porovnání - Škoda Octavia RS se po letošní modernizaci dostane maximálně na 245 koní. Další zajímavostí je možnost pohonu všech kol pro nový Seat Leon Cupra ST, tedy variantu kombi. Podrobnější informace o modernizovaném Leonu Cupra naleznete v galerii.

Modernizovaný Seat Leon Cupra ST, tedy kombík, jsme porovnali s nejbližšími, přesto výrazně slabšími konkurenty - Škodou Octavia RS Combi a Fordem Focus ST kombi. Podívejte se zde.

 

Právě se děje

Další zprávy