Seat Arona mimo jiné prozrazuje, jak bude vypadat nové SUV od Škody. Za volantem se nudit nebudete

28. 10. 2017 7:17
Seat uvádí na trh svůj malý crossover s názvem Arona. Atraktivní automobil sympatických rozměrů by měl v nabídce španělské značky suplovat chybějící kombi na bázi nové Ibizy. Z hlediska vnitřního prostoru samozřejmě neposkytuje stejné služby jako kombi, ale má zase jiná pozitiva. Už jsme se s ním svezli, a tak vám prozradíme jaká. Arona v portfoliu patří mezi Ibizu a Leon, v základní verzi Reference s nejslabším motorem 1.0 TSI/70 kW přijde na 365 900 korun.

Zatím koncernový jedináček

Současně s Aronou se na trhu objevuje další koncernové kompaktní SUV Volkswagen T-Roc. Na první pohled by se zdálo, že se jedná o sourozeneckou dvojici, ale zdání klame. Arona má jiný základ, je celkově menší a k dispozici bude mít trochu jinou paletu motorů. A také se nebude nabízet ve verzi s pohonem všech kol.

Velikosti je tak Arona podobná více prémiovému Audi Q2. Ale ani s tímto modelem, který je navíc podstatně dražší, není plně srovnatelná. Audi má větší a výkonnější motory, a také pohon všech kol. Porovnali jsme novou Aronu s výše jmenovanými modely a pro úplnost k nim připojili i novou Škodu Karoq, která je samozřejmě výrazně větší. Na výsledek se podívejte zde.

Arona vyráběná v továrně Martorell u Barcelony dostanete přímého sourozence až v nové škodovce, která zatím nemá jméno a představit by se měla pravděpodobně už příští rok.

Přímou konkurenci pro nový seat proto musíme hledat mimo koncern. Velikostí, pojetím i nabízenými motory je určitě nejblíže Kia Stonic, mezi další konkurenty patří také Opel Crossland X nebo Citroën C3 Aircross. Porovnali jsme tyto modely mezi sebou, což najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy