Sáně a soby vyměnili za italské vosy. Santa Clausové na Vespách dojeli pro 76 tisíc

Sáně a soby vyměnili za italské vosy. Santa Clausové na Vespách dojeli pro 76 tisíc
Parta Santa Clausů se projela Prahou, aby podpořila dobrou věc.
Skútristé pobavili hlavně kolemjdoucí.
Přece jen potkat skupinku ve vánočních kostýmech v prosinci na jednostopém stroji není běžná věc.
Vespisti tím zpropagovali charitativní sbírku na podporu nadačního fondu Kapka naděje.
Foto: Richard Horák
Eva Srpová Eva Srpová
13. 12. 2022 10:20
Partička skútristů vyrazila studenou Prahou. Vyjížďka to nebyla jen tak ledajaká, pobavili hlavně kolemjdoucí dvěma stejnými poznávacími znameními. Všichni řídili italské skútry Vespa a vlály jim falešné vousy.

Kdyby zrovna ve stejnou chvíli někdo loupil v klenotnictví na Václavském náměstí v převlečení za amerického Mrazíka, snadno by zmátl strážce zákona. Prahou minulou neděli projela partička vespistů v kostýmech Santa Clause.

Klub fanoušků italských motocyklů Vespa ve spolupráci s importérem uspořádal charitativní jízdu pro nadační fond Kapka naděje. Kostým, který rozdávali organizátoři na startu, je aspoň trochu zahřál. A samozřejmě pobavil Pražany i turisty, kteří si skupinku Santa Clausů na Vespách nadšeně fotili.

Akce odstartovala ve dvě hodiny odpoledne u strahovského stadionu, a tak jako při tradičních jízdách Prago Vespa projely motorky dvakrát okolo Václavského náměstí. Trasa končila u Fakultní nemocnice Motol. 

Místo nebylo vybrané náhodou. Právě dětskému oddělení v této nemocnici se věnovaly peníze, které se díky této charitativní jízdě nashromáždily. Celkem na speciální "vespí" účet Kapky naděje doputovalo 38 251 Kč. Nadační fond po dohodě s organizátory tuto částku zdvojnásobil a celkový obnos 76 502 Kč pomůže v nákupu potřebných lékařských přístrojů.

 

Právě se děje

Další zprávy