"Rozšířená" Fabia S 2000 slavila v Belgii první triumf

Radek Pecák Radek Pecák
28. 6. 2010 0:00
auto

Freddy Loix se spolujezdcem Frédericem Miclottem, kteří startovali za podpory belgického zastoupení Škody a továrního týmu Škoda Motorsport, zvítězili o víkendu v belgické Ipres Rally. Loix pilotoval faceliftovanou verzí Škoda Fabia Super 2000.

Druhé místo obsadila stejně jako loni posádka továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký - Petr Starý. Pilot po dojezdu soutěž krátce okomentoval: "Ypres je specifická soutěž s hodně rychlými pasážemi. Pro nás je to skvělý výsledek, Freddyho jsme těžko mohli s jeho znalostmi tratě honit, patří mu naše gratulace. Škoda má další double, super. Celý náš tým odvedl opět špičkovou práci," řekl Kopecký.

Dvoudenní soutěž obsahovala celkem 19 rychlostních zkoušek, šest v pátek a 13 v sobotu, z nichž jedna byla kvůli nekázni diváků zrušena. Celkem absolvovali závodníci 280 ostrých kilometrů, Loix vyhrál celkem devět erzet, Kopecký triumfoval v šesti. Škoda si nadále upevnila vedení v hodnocení značek, Kopecký posílil své ambice na druhém místě hodnocení jezdců.

Jedinou kaňkou na kráse byla skutečnost, že vedoucí muž seriálu IRC Juho Hänninen odstoupil z belgické soutěže po čtvrté erzetě, kdy se po vyjetí z trati nepodařilo dostat jeho téměř neporušený vůz ani s pomoci diváků z hlubokého příkopu.

Příští víkend se modernizované Fabie představí domácím fanouškům na tratích Rally Bohemia. Startovat budou jak Hanninen, tak i Kopecký a také Pavel Valoušek ze Škoda Delimax týmu. 

 

Právě se děje

Další zprávy