Pro Rolls-Royce budou milionáři chodit do Intercontinentalu. Autosalon otevře na jaře

Radek Pecák Radek Pecák
10. 9. 2015 15:55
Firma předpokládá, že v Česku bude po otevření prodávat za rok dvouciferný počet vozů. Konkrétnější být nechce. Majitelé nových i ojetých vozů Rolls-Royce pak v hlavním městě budou mít k dispozici i kompletní servisní služby. V Česku je registrovaných okolo 90 vozů Rolls-Royce, jejich průměrné stáří je kolem jedenácti let.
Již dnes reklamní polep signalizuje, kde přesně se nový shoowroom značky Rolls-Royce bude nacházet.
Již dnes reklamní polep signalizuje, kde přesně se nový shoowroom značky Rolls-Royce bude nacházet. | Foto: Radek Pecák

Praha – Rolls-Royce míří do Pařížské. V pořadí 132. světové dealerství luxusní značky se příští rok na jaře otevře na prestižní pražské adrese v přízemí hotelu Intercontinental.

"Uvnitř autosalonu budou vystaveny vždy dva vozy a jeden nalezne místo venku," uvedl majitel společnosti Car Tec Group Karel Kadlec. Ta je jedním z nejdůležitějších prodejců vozů BMW v České republice a bude zde prodávat i vozy Rolls-Royce. BMW značku Rolls-Royce nyní vlastní.

Podle marketingové ředitelky Car Tecu Evy Kadlecové je reálné v Česku každý rok prodat dvojciferné množství vozů této značky. Přesné číslo ovšem uvádět nechce. "Určitě chceme prodávat více vozů, než se v Česku registruje nyní," řekla. Letos se v Česku prodalo již dvanáct vozů britské značky, loni to bylo šest aut za celý rok.

Práce na budování showroomu již začaly a jejich hlavní část by měla proběhnout v lednu a v únoru. V tu dobu je totiž hotel o něco méně obsazen než v jiných obdobích.

Lidé, kteří si koupí nový automobil Rolls-Royce nebo jejich stávající vlastníci budou moci využívat i servisních služeb. Ty bude zajišťovat Car Tec ve svém areálu ve Strašnicích. "Připravujeme v tomto areálu příslušné změny, abychom se tohoto úkolu dobře zhostili. Například zaměstnanci projdou důkladným školením," uvedl Kadlec.

James Crichton, ředitel Rolls-Royce Motor Cars pro Evropu, je již nyní přesvědčen, že lokalita i majitel dealerství jsou zvoleny správně. "Pro budoucí rozvoj značky Rolls-Royce v regionu střední a východní Evropy, který zaznamenal úspěšný ekonomický rozvoj, má Česká republika strategický význam," uvedl.

O tom, že by v tomto regionu nebylo dostatek zákazníků, se Crichton neobává. Podle statistik Sdružení automobilového průmyslu je v Česku registrovaných okolo 90 vozů Rolls-Royce. Jejich průměrné stáří je kolem 11 let.

V současnosti nabízí Rolls-Royce tři modely v sedmi modifikacích. Základem je model Phantom, který doplňuje menší Ghost a výkonný Wraith. Ceny značka neuvádí. Na autosalonu ve Frankfurtu se příští týden představí další nový vůz, kabriolet Dawn.

Loni Rolls-Royce zvýšil celosvětový prodej o 121 procent na rekordních 4063 aut. Přitom v roce 2003, kdy značku převzal koncern BMW, byly roční prodeje jen něco málo přes tři stovky kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy