Luxusní a jako žádný jiný: Třináct výjimečných zakázkových Rolls-Royců za rok 2021

Luxusní a jako žádný jiný: Třináct výjimečných zakázkových Rolls-Royců za rok 2021
V roce 2021 dokončil Rolls-Royce mimo jiné dodávky speciální edice kupé Wraith označené Kryptos.
V na první pohled estetickém zdobení aut je skryta šifra. Kdo ji rozluští, má podle značky vyhrát jedinečnou cenu.
Zákazníci na rozlousknutí kódu pracují s odborníky na šifrování a již se jim prý podařilo části šifry vyluštit. Konečný výsledek ale zatím nikdo neobjevil.
Další speciální Rolls byl vytvořen ve spolupráci s japonským architektem Kengem Kumou. Jedná se o kabriolet Dawn, jenž vznikl speciálně pro novou luxusní rezidenci Kita v Tokiu, kterou Kuma navrhoval.
Foto: Rolls-Royce
Martin Přibyl Martin Přibyl
22. 1. 2022 6:32
Luxusní automobilka Rolls-Royce dosáhla vloni navzdory polovodičové krizi rekordních prodejů. Celkem dodala 5586 aut, což je nejvíc za celou 117letou historii. Významnou roli přitom opět hrálo oddělení Bespoke, které vytváří vozy klientům na míru.

"Naši řemeslníci nadále rozšiřují své schopnosti a možnosti, které můžeme v rámci programu Bespoke nabídnout. Cenné a vzácné materiály se používají chytře tak, aby vznikly prvotřídní ukázky toho nejlepšího, čeho se dá dosáhnout," tvrdí šéf Rolls-Roycu Thorsten Müller-Ötvös.

Při návrhu bralo oddělení inspiraci z historických událostí, známých uměleckých děl, osobních věcí nebo přírody. Vznikla tak auta, která mohou do posledního stehu čalounění sedadel vyjadřovat osobnost svých majitelů. Na třináct vybraných kusů se podívejte do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy