Rodina Michaela Schumachera zpřístupní veřejnosti jeho sbírku aut. Vstupné vybírat nechce

Jan Markovič Jan Markovič
10. 10. 2016 10:34
Slavný závodník formule 1 vlastní velkou kolekci převážně závodních aut. Řada z nich jsou přímo monoposty, ve kterých vyhrával. Sbírka se zpřístupní v rámci muzea Motorworld, které na konci příštího roku vyroste v Kolíně nad Rýnem. Vstupné se podle přání Schumacherovy rodiny platit nebude.
Podle odborníků jde přitom o jednu z nejvýznamnějších kolekcí závodních strojů na světě. Fanoušci v ní objeví motokáry, na kterých Schumacher začínal svou kariéru.
Podle odborníků jde přitom o jednu z nejvýznamnějších kolekcí závodních strojů na světě. Fanoušci v ní objeví motokáry, na kterých Schumacher začínal svou kariéru. | Foto: Race Of Champions

Rodina slavného závodníka formule 1 Michaela Schumachera se rozhodla zpřístupnit veřejnosti jeho kompletní sbírku aut. Ta by měla být vystavena v rámci aktuálně vznikajícího muzea Motorworld, které se staví v Kolíně nad Rýnem.

Podle odborníků jde přitom o jednu z nejvýznamnějších kolekcí závodních strojů na světě. Fanoušci v ní objeví motokáry, na kterých Schumacher začínal svou kariéru. Nebudou chybět jeho soukromé sportovní a supersportovní automobily na běžné silnice, ani sbírka pamětních předmětů a trofejí ze závodů.

Takto by mělo vypadat muzeum Motorworld, které se otevře na konci příštího roku v Kolíně nad Rýnem.
Takto by mělo vypadat muzeum Motorworld, které se otevře na konci příštího roku v Kolíně nad Rýnem. | Foto: Motorworld Köln

Podstatnou součástí kolekce jsou také monoposty formule 1, včetně modelu Beneton B194 z roku 1994, se kterým vyhrál svůj první titul.

Muzeum Motorworld se otevře na konci příštího roku. Kromě samotné výstavy poslouží také jako místo pro setkávání fanoušků klasických vozů a jejich prodeje nebo nákup. Součástí bude i hotel. Motorworld už podobně funguje ve Stuttgartu.

Rodina Michaela Schumachera trvá na tom, že jeho sbírka aut bude veřejnosti přístupná zdarma. „Rodina si přeje, aby si fanoušci mohli zavzpomínat na staré dobré časy, aniž by museli platit vstupné,“ řekla médiím Schumacherova manažerka Sabine Kehm.

Michael Schumacher se před třemi lety těžce zranil při lyžování. Po dlouhém kómatu rodina mlčela o jeho zdravotním stavu. Před nedávnem se na veřejnost dostala informace, že legendární závodník nemůže chodit.

 

Právě se děje

Další zprávy