Hudebník Jay Kay prodává dodge od Bruce Willise, který proslavila honička ve filmu Bullittův případ

Britský hudebník a sběratel Jay Kay a jím nabízený Dodge Charger R/T 440 Magnum z roku 1968.
Druhá generace modelu Dodge Charger z roku 1968 byla navždy zvěčněna slavnou honičkou po San Francisku v kriminálním filmu Bullittův případ (1968), v němž hlavní roli detektiva vytvořil legendární Steve McQueen.
Tento konkrétní model obrovského dvoudveřového kupé vlastnil předtím americký herec Bruce Willis, který je dostal jako dárek od své první manželky a herečky Demi Moore.
Hudebník Jay Kay ze skupiny Jamiroquai, který je známý i svým účinkováním v několika pořadech Top Gear, ho koupil od Willise v roce 2010 a nechal si ho dovézt do Spojeného království.
Následně nechal kupé zrestaurovat a vylepšit podvozek i motor, což jej údajně stálo 25 tisíc dolarů.
Foto: Silverstone Auction
Jiří Kaloč
13. 2. 2018 16:16
V nabídce anglické aukční síně Silverstone Auctions se objevil vzácný Dodge Charger R/T z roku 1969. K prodeji ho nabízí anglický hudebník a zpěvák Jay Kay, který je zároveň zapáleným sběratelem luxusních a sportovních vozidel. Ve své sbírce má údajně více než 100 aut a motocyklů! Tento konkrétní dodge je o to zajímavější, že ho Kay koupil od amerického herce Bruce Willise. Cena toho youngtimeru se odhaduje na 1,4 až 1,7 milionu korun. Dražit se bude 24. února v rámci aukce Race Retro Classic Car.
 

Právě se děje

Další zprávy