Řídili jsme novou Audi A6. Ujíždí na vlně dotykových obrazovek a naučila se i zatáčet

Petr Šikl
29. 5. 2018 14:47
U automobilů vyšší střední třídy není možné nechat nic náhodě. Kritéria výběru jsou velmi přísná a sebemenší zaváhání vede k propadům prodejů. To si nemůže žádná automobilka dovolit a lidé od čtyř kruhů otočili kormidlem do budoucnosti. Kromě tradičně výtečného interiéru naučili novou A6 zatáčet a dopřáli ji nejmodernější palubní techniku. Klikněte a dozvíte se víc.
Foto: Audi

Vzhled

Šestá generace A6 se na první pohled moc neměnila. Má nový kabát stejného střihu, ale pod nim úplně novou kabinu. Ta se mezigeneračně změnila tak hodně, že majitelé dosluhující generace utrpí v lepším případě pořádný šok. Jízdní vlastnosti se i přes nepříliš šťastně umístěné agregáty vyšvihly mezi špičku. Ale postupně.

Zachována zůstala tradiční maska single frame, novinkou jsou pouze LED světlomety, které můžete mít v provedení Matrix. Lépe vybavené exempláře zdobí dva radary na přídi, které se designéři nesnažili nijak zamaskovat. Nízká karoserie řeže vzduch jako nůž máslo, když aerodynamický součinitel odporu dosahuje fantastické hodnoty cx=0,25.

 

Právě se děje

Další zprávy