Řidič na útěku zahodil klíčky. Nabízel úplatek 50 tisíc a po zadržení ničil stanici

ČTK ČTK
15. 10. 2020 16:45
Popis události připomíná filmový scénář. V centru Hradce Králové v úterý ve tři hodiny ráno ujížděl před policií muž se zákazem řízení. Na útěku zahodil klíčky od auta a poté strážníkům nabízel úplatek 50 tisíc korun. Po zadržení na služebně ještě rozbil světlo.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Muž se zákazem řízení se po automobilové honičce s městskou policií v centru Hradce Králové pokoušel strážníky uplatit 50 000 korunami. Třiatřicetiletého řidiče strážníci zadrželi v úterý tři hodiny po půlnoci.

Test na alkohol i drogy muž opakovaně odmítl a později na služebně státní policie ještě rozbil stropní světlo. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a podplácení muži hrozí až šest let vězení, řekla ČTK mluvčí policie Iva Kormošová.

Strážníci si podezřelého muže v autě všimli, když jim na křižovatce nedal přednost. Na pokyny k zastavení pak muž nereagoval a centrem města se řítil vysokou rychlostí. Jel i v protisměru a projížděl zákazem vjezdu. Jeho jízda skončila až ve chvíli, kdy si o obrubník prorazil přední pneumatiku.

Následně se muž strážníkům snažil namluvit, že řidičem není, ale místem pouze prochází. Totožnost strážníkům sdělit odmítl, nabídl jim ale úplatek. Když mu strážníci řekli, že na místo přijede státní policie, muž se dal na útěk do parku. Strážníci jej dostihli a následně našli i klíčky od auta, které muž při útěku zahodil. Muž u sebe neměl doklady, své jméno ale státní policii nakonec řekl.

 

Právě se děje

Další zprávy