Renault začal prodávat nový Mégane. První bohatě vybavená edice se vejde pod 400 tisíc

Ondřej Běhal
15. 2. 2016 12:20
Čtvrtá generace oblíbeného rodinného modelu Renault Mégane se dnes začíná prodávat na českém trhu. Ze začátku bude k dispozici pouze limitovaná edice 120 skladových aut z takzvané Premiere Edition. Jde o velmi dobře vybavené vozy za cenu od 399 900 korun.
Nový Renault Mégane.
Nový Renault Mégane. | Foto: Renault

Nový Renault Mégane se začíná prodávat jako pětidveřový hatchback, tedy základní krátký typ karoserie s useknutou zádí. Ještě letos ale dojde i k obměně kombíku nebo odvozeného velkoprostorového modelu Scénic včetně jeho prodloužené verze Grand. Mégane hatchback je nejméně rodinnou verzí z těchto čtyř a míří spíše na jednotlivce a páry.

Foto: Renault

Renault zatím zveřejnil pouze ceník limitované série Premiere Edition. Jde o 120 aut, která budou mít prodejci na skladě ve čtyřech metalických barvách, za které se nepřiplácí. Na výběr bude ze dvou turbomotorů - benzinového 1.2 TCe s maximálním výkonem 74 kW a naftového 1.5 dCi s výkonem až 81 kW.

Benzinový Renault Mégane Premiere Edition stojí 399 900 korun, naftový 444 900 korun. Bohatá výbava zahrnuje například klimatizaci s automatickým udržováním teploty ve dvou různých zónách (řidiče a spolujezdce), multimediální soustavu s rádiem a bluetooth handsfree umožňujícím legální telefonování za jízdy, šestnáctipalcová litá kola nebo tempomat udržující řidičem nastavenou rychlost.

Nový Mégane vs. Focus a Golf

Porovnali jsme nový Renault Mégane 1.2 TCe Premiere Edition s velkými konkurenty nejen na českém, ale také na evropském trhu - Fordem Focus a Volkswagenem Golf. Použili jsme jejich základní verze, které jsou o něco levnější, ale mnohem hůře vybavené než Mégane Premiere Edition. Podívejte se zde.

Při porovnání s konkurenty jde o jeden z nejvýhodnějších modelů z hlediska poměru ceny a výbavy. Přesvědčit se můžete v žebříčku dobře vybavených hatchbacků nižší střední třídy. Méně stojí pouze někteří soupeři se slabšími motory.

"Limitovaná série Premiere Edition je určená zákazníkům, kteří chtějí mít auto co nejdříve," uvedla tisková mluvčí Renaultu ČR Jitka Skaličková.

Kompletní ceník čtvrté generace modelu Mégane zveřejní Renault v nejbližších týdnech. Oficiální uvedení modelu na český trh proběhne 7. března.

 

Právě se děje

Další zprávy